Schimmel-, exzeem en jeukbehandeling

Schimmel-, exzeem en jeukbehandeling

1 items
Keratex Mud Shield poeder 450 gram

Keratex Mud Shield poeder 450 gram

€ 17,95
0.45 kg (€ 39,89 / kg)
(1)

Koop Schimmel-, exzeem en jeukbehandeling op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Mok is vervelend voor je paard en het kan jullie rijplezier bederven

Mokzalf van Horze helpt de gevoelige huid in de kootholte van je paard gezond te houden. Het voorkomen van mok is erg belangrijk. Helemaal bij nat weer kunnen moddervocht en schurend zand ervoor zorgen dat de huid van je paard wordt aangetast waardoor bacteriën een ontsteking kunnen veroorzaken. Ook een natte stal is funest bij mok. Urine is zuur en heeft een bijtende werking op de huid. Daarnaast kan mok ook ontstaan als de benen van je paard verbranden door de zon. Witte benen zijn gevoeliger voor mok en hebben daardoor extra aandacht nodig.

Mok ontstaat als bacteriën de gevoelige zachte huid in de kootholte of aan het onderbeen van je paard infecteren. Deze vervelende en pijnlijke aandoening kan al je plannen met je paard in het water gooien. Mok is in een beginstadium nog vrij goed te behandelen, maar zodra de huid open gaat en er kloven ontstaan in het erg pijnlijk waardoor je paard er zelfs kreupel van kan gaan lopen. Als je paard gevoelig is voor mok breng dan voordat de infectie begint een desinfecterend middel aan om kootholte of onderbenen vrij van bacteriën te houden. Een goede mokzalf kan voor een beschermende barrière zorgen tussen de gevoelige huid van je paard en de veroorzakers van mok, waardoor veel ongemak, pijn en schade kan worden voorkomen. Mok zalf is een goede optie om de benen en kootholtes van je paard gezond en mokvrij mee te houden. Het gebruik van een antibacteriële zalf kan voorkomen dat de huid open gaat en er kloven ontstaan in de huid van je paard. Daarnaast zorgt mokzalf ervoor dat bacteriën op afstand blijven en geen kans krijgen.

Horze heeft daarnaast ook een speciale poeder in het assortiment welke vocht afstoot waardoor de benen en kogels van je paard droog blijven en er een ademende barrière ontstaat tussen de huid en de modder, bodembedekking, mest en urine. Door het schoon en droog houden van de benen van je paard in combinatie met de juiste mokzalf kan deze aandoening goed genezen, zodat je binnen de kortste keren weer in het zadel zit en kan genieten van het rijden samen met je paard.

Mokzalf en poeder van Horze, in combinatie met een schone en droge huisvesting en goede hygiëne, is een veilige manier om mok mee te behandelen en te voorkomen. Is de mok bij je paard vergevorderd of slaat de ingezette behandeling niet aan? Schakel dan altijd een dierenarts in. Horze heeft mokzalf van merken als Keratex, Cavalor en Horse Master.