Leren halsters

Leren halsters

11 items
Horze Largo Leren Halster Horze Largo Leren Halster
Adviesprijs -20%

Horze Largo Leren Halster

€ 59,99
Adviesprijs: € 74,99
(22)
Kavalkade Charming Leren Halster
Adviesprijs -25%

Kavalkade Charming Leren Halster

€ 74,99
Adviesprijs: € 99,90
Direct leverbaar
Horze Louis Lederen Halster Horze Louis Lederen Halster
Adviesprijs -31%

Horze Louis Lederen Halster

€ 51,99
Adviesprijs: € 74,99
(1)
Lemieux Anatomisch Leren Halster

Lemieux Anatomisch Leren Halster

€ 97,95
(4)
Horze Warren Zacht Leren Halster Horze Warren Zacht Leren Halster
Adviesprijs -19%

Horze Warren Zacht Leren Halster

€ 64,99
Adviesprijs: € 79,99
(3)
Kavalkade Marvellous Leren Halster met lamsvel

Kavalkade Marvellous Leren Halster met lamsvel

€ 99,90
Schockemöhle Ulm, Lederen Halster

Schockemöhle Ulm, Lederen Halster

€ 79,95
(1)
Horze Fremont Lederen Halster
Adviesprijs -20%

Horze Fremont Lederen Halster

€ 39,99
Adviesprijs: € 49,99
(8)
LeMieux Leather Grooming Headcollar LeMieux Leather Grooming Headcollar

LeMieux Leather Grooming Headcollar

€ 124,95
Direct leverbaar
Kentucky Horsewear Leather Halter Sheepskin

Kentucky Horsewear Leather Halter Sheepskin

€ 74,99
Direct leverbaar
Kentucky Horsewear Anatomische Halster Kentucky Horsewear Anatomische Halster

Kentucky Horsewear Anatomische Halster

€ 109,99
(2)

Koop Leren halsters op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Leren halsters - praktisch en mooi

Als paardeneigenaar heb je altijd een goed passend en stevig halster met een halstertouw nodig voor je paard of pony. Je gebruikt een halster en halstertouw om je paard mee te begeleiden in en om de stal, van en naar de weide, tijdens transport op de trailer of vrachtwagen en je zet je paard er gemakkelijk mee vast. Ook als je paard niet wordt bereden is het alsnog noodzakelijk over een degelijk en goed passend halster en halstertouw te beschikken om je paard of pony te kunnen verzorgen, maar ook om het vast te kunnen houden bij bijvoorbeeld de hoefsmid of dierenarts. Gebruik daarbij ook altijd een halstertouw, je paard of pony rechtstreeks aan het halster vasthouden kan ervoor zorgen dat je hand vast komt te zitten als je paard of pony plotseling schikt. Dit kan voor gevaarlijke situaties en vervelende ongelukken zorgen.

Een leren halster moet goed passen

Zorg er altijd voor dat je leren halster goed past en comfortabel zit. Een te groot halster waarvan de neusriem te laag op de neus ligt kan pijnlijk zijn, helemaal als er druk op komt. Daarnaast kan je paard zich er in paniek situaties uit wringen met alle gevolgen van dien. Een te groot leren halster kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te klein leren halster kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen een passend leren halster hebt voor je paard, het moet ook correct worden afgesteld voor optimaal comfort en veiligheid. 

Leren halsters - super stijlvol

Leren halsters zijn stevig, duurzaam en elegant. Ze geven een schitterende klassieke look en zijn daarom perfect voor gebruik naar een wedstrijd of gewoon rondom de stal. Horze heeft leren halsters op voorraad van zeer goede kwaliteit zacht en soepel leer. De neusriem en het kopstuk van een leren halster zijn zacht onderlegd voor optimaal comfort. Je kan kiezen voor een bruin of zwart leren halster met zilverkleurige of goudkleurige gespen. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en stijlen en met de mooiste details. De meeste leren halsters zijn voorzien van een gesp om het kopstuk mee te verstellen en een gesp voor het op maat maken van de neusriem. Zo kan je je leren halster perfect passend maken. Speciale grooming halsters zijn zo ontworpen dat je het hoofd van je paard gemakkelijk kan borstelen en toiletteren zonder dat het halster in de weg zit. Voor paarden welke gevoelig zijn voor druk achter de oren zijn er leren halsters met een anatomisch kopstuk verkrijgbaar. Een leren halster met bont
om de neusriem en het kopstuk is extra zacht en voorkomt schuurplekken. Shop een meer traditioneel basic model of ga voor een leren halster met chique details.

Een goed onderhouden leren halster gaat langer mee

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een (diervriendelijk) artificieel leren halster. Artificieel leer absorbeert geen vocht en vuil en scheurt en verkleurt niet. Maak deze halsters niet schoon met glycerinezeep, maar gebruik voor deze soort "leer" een speciaal schoonmaakmiddel. Onderhoud je echt leren halster met speciale lederonderhoud artikelen voor een lange levensduur. Wil je het halster van je paard om houden op de weide? Dan kan je beter kiezen voor een nylon uitvoering aangezien regen, vocht, modder en zon van invloed zijn op de kwaliteit van leer. 

Leren halsters van de beste merken

Horze heeft een groot assortiment leren halsters. Zo vind je altijd eentje welke aan al jouw wensen en eisen voldoet. Kies een leren halster uit onze Horze collectie of shop er eentje van bijvoorbeeld; Eskadron, Kentucky, Le Mieux, Bucas, Horseware en Schockemöhle.

Een leren halster geeft je paard een elegante look en ze zien er luxueuzer uit dan een nylon halster. Het kopstuk en de neusriem van een leren halster is vaak gevoerd. In combinatie met het zachte en soepele leer zijn leren halsters erg comfortabel voor je paard. Onze leren halsters zijn verkrijgbaar in bruin of zwart en met zilver- of goudkleurige gespen. Sommige modellen zijn afgewerkt met steentjes, studs of lakleer en zijn perfect voor momenten waarop uiterlijk belangrijk is en je paard er op zijn best uit moet zien.

Leer is ook gemakkelijk te onderhouden. Je reinigt het met zeep speciaal voor leer en houdt het zacht en soepel met eerbalsem, lederolie of andere voedende en verzorgende onderhoudsmiddelen voor leer.

Om ervoor te zorgen dat je leren halster er netjes uit blijft zien, om te voorkomen dat het leer droog wordt en voor een lange levensduur is het belangrijk om je leren halster regelmatig te reinigen. Daarnaast is een schoon halster belangrijk om te voorkomen dat het vuil schuurplekken en wondjes veroorzaakt op het hoofd van je paard. Je kan hiervoor dezelfde producten gebruiken als voor je zadel en hoofdstel.

Breng de lederzeep/ zadelzeep aan met een zachte, licht vochtige spons en maak je leren halster goed schoon. Lauwwarm water zorgt vaak voor de beste reiniging. Zodra je leren halster schoon en weer droog is kan je een lederbalsem, lederolie of ander voedend product zachtjes in het leer wrijven.