Scheermachines & Tondeuses voor Paarden

Scheermachines & Tondeuses voor Paarden

Als je je paard wilt scheren heb je een goede scheermachine nodig. Een tondeuse is ideaal voor het bijwerken van bijvoorbeeld het hoofd of het opscheren van de benen. Horze heeft een ruime keuze scheermachines en tondeuses zodat je jouw paard optimaal kan scheren en toiletteren.

16 items

Koop Scheermachines & Tondeuses voor Paarden op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Een dikke wintervacht kan tijdens het rijden voor ongemak zorgen bij je paard 

Afhankelijk van het ras, de huisvesting en de leeftijd van je paard of pony maakt deze in de winter een dikke wintervacht aan. Een dikke vacht kan tijdens het rijden van je paard of pony voor behoorlijk veel ongemak zorgen. Voor paarden welke niet of nauwelijks worden gereden is een dikke wintervacht alleen maar heel erg fijn om het te beschermen tegen kou, regen en wind. Echter zullen paarden die zich inspannen met een dikke wintervacht enorm gaan zweten, het kan dan lang duren voordat je paard daarna weer helemaal droog is. Een bezweet paard vat makkelijk kou en kan daardoor verkouden worden. In sommige gevallen is het daarom beter de wintervacht van je paard of pony, eventueel gedeeltelijk, af te scheren. Zo zit de wintervacht niet meer in de weg en je paard zal zich meteen prettiger voelen en beter kunnen presteren. Een geschoren paard kan zichzelf niet meer of minder goed warm houden en moet daarom in de herfst en winter altijd een goede deken van de juiste dikte dragen. Een groot voordeel is dat je een geschoren paard makkelijk schoon kan houden aangezien vuil en zweet niet meer in de vacht kan blijven kleven. Een geschoren paard ziet er netjes en verzorgt uit wat nodig kan zijn voor een keuring of wedstrijd. 

Om je paard te kunnen scheren heb je een goede scheermachine nodig speciaal voor paarden. Zorg voor scherpe scheermessen voor een netjes resultaat. Gebruik tijdens het scheren geregeld scheermachine olie om je messen te smeren. Bedenk van te voren of je de hele wintervacht af wilt scheren of alleen een gedeelte, er zijn verschillende modellen die je kan kiezen. Zorg ook altijd dat je de juiste deken klaar hebt liggen voordat je gaat scheren.

Een goed getoiletteerd paard ziet er netjes uit 

Voor het toiletteren van je paard en het scheren op moeilijke plekken zoals bijvoorbeeld het hoofd kan je het beste een tondeuse gebruiken. Het toiletteren van je paard doe je voornamelijk om ervoor te zorgen dat je paard of pony er netjes uitziet. Maar daarnaast heeft het ook een functie. Door achter de oren van je paard een klein stukje manen weg te scheren zitten deze niet in de weg onder het kopstuk van je hoofdstel en halster waardoor deze beter passen en netter zitten. Door het scheren van de kaaklijn van je paard sluiten je keelriem en neusriem beter en blijven ze netjes op hun plek. Het uitscheren van de oren heeft verder geen functie en is zelfs nadelig voor het welzijn je paard. De haren in de oren beschermen namelijk tegen regenwater, vuil, insecten en parasieten. Wanneer deze haren worden verwijderd zijn de oren van je paard dus niet meer beschermd. Knip daarom alleen de uitstekende plukjes weg en laat de haren op de oren verder met rust. Hetzelfde geldt voor de tastharen van je paard, deze mogen niet worden afgeschoren. Het opscheren van de benen van je paard zorgt voor een chique look. Met een trekkammetje of een uitdunmes hou je de manen van je paard netjes op lengte. Zo ziet je paard er netjes en verzorgt uit, voelt het zich blij en kunnen jullie optimaal presteren. 

Horze heeft een ruime keuze scheermachines en tondeuses om je paard mee te scheren en te toiletteren. Kies voor een model van bijvoorbeeld  Aesculap, Lister, ClipsterOster of Wahl