Westernpads

Westernpads

6 items
Waldhausen Utah Western Pad
Adviesprijs -10%

Waldhausen Utah Western Pad

€ 62,95
Adviesprijs: € 69,95
(1)
Back on Track Western Dekje

Back on Track Western Dekje

€ 82,90
(4)
Christ Western Zadeldek, 20 mm vezel lengte, 80cm

Christ Western Zadeldek, 20 mm vezel lengte, 80cm

€ 249,00
(1)
Christ Western pad zonder klittenband, wolhoogte 20 mm

Christ Western pad zonder klittenband, wolhoogte 20 mm

€ 219,00
Christ Western roundpad met inlegvak wolhoogte 20 mm

Christ Western roundpad met inlegvak wolhoogte 20 mm

€ 195,00
Christ Western pad zonder klittenband, wolhoogte 30 mm

Christ Western pad zonder klittenband, wolhoogte 30 mm

€ 275,00

Koop Westernpads op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Westernpads met en zonder bont

Westernpads zijn dikker dan de zadeldekjes die je onder een dressuur-, spring- of veelzijdigheidszadel gebruikt. Dit komt omdat een westernzadel, in tegenstelling tot een Engels zadel, geen kussens heeft. Het is dus extra belangrijk dat je westernpad dik genoeg is voor een optimale drukverdeling. Daarom zijn veel westernpads gevoerd met schapenbont aan de onderzijde. Bont compenseert kleine oneffenheden van je zadel, heeft een uitmuntende schokabsorptie en zorgt voor een perfecte drukverdeling. Daarnaast is het zacht voor de huid en vacht van je paard en neemt het vocht en zweet goed op. Westernpads met bont zijn dus erg comfortabel voor je paard. Natuurlijk zijn er ook westernpads zonder bont verkrijgbaar. Deze zijn vaak gemaakt uit traagschuim of andere technische materialen. Let er altijd op dat je westernpad dik genoeg is om de rug van je paard optimaal te beschermen. Het materiaal moet goed ademend zijn zodat vocht, zweet en overtollige warmte wordt afgevoerd.

Corrigerende westernpads

Naast de standaard westernpads zijn er ook corrigerende westernpads verkrijgbaar. Met een corrigerende westernpad kan je de ligging van je westernzadel aanpassen. Gebruik deze alleen als je goed weet waar je mee bezig bent. Daarnaast zijn deze pads geen blijvende oplossing voor een slecht passend zadel. 

Eigenschappen van een westernpad

Op plaatsen waar veel wrijving ontstaat of waar veel druk op komt zijn de meeste westernpads afgewerkt met leer of extra stevig materiaal om te voorkomen dat de pad beschadigd of scheurt. Westernpads hebben over het algemeen een rechthoekige vorm, zodat ze goed onder je westernzadel passen. Er bestaan echter ook speciale anatomisch gevormde westernpads of pads met een terug gesneden schoft. Welk model of materiaal westernpad je ook zoekt, Horze heeft het voor je. Kies uit onze eigen Horze collectie of van merken als Back on Track, Christ of Cavallo.

Westernpads zijn dikker dan de zadeldekjes die je onder een dressuur-, spring- of veelzijdigheidszadel gebruikt. Dit komt omdat een westernzadel, in tegenstelling tot een Engels zadel, geen kussens heeft. Daarnaast zijn westernzadels zwaarder. De dikke voering van de pad, meestal in combinatie met bont aan de onderzijde, zorgt voor een goede drukverdeling en schokabsorptie. Dit is belangrijk om het gewicht van het zadel en de ruiter gelijkmatig over de rug van het paard te verdelen. Westernpads hebben een rechthoekige vorm, er bestaan echter ook speciale anatomisch gevormde westernpads of pads met een terug gesneden schoft. De vaak kleurrijke ontwerpen zijn geïnspireerd op de Native American stijl.

Western pads worden voortdurend verder ontwikkeld, dus naast verschillende materialen zijn er nu ook verschillende soorten ventilatie en andere functionele eigenschappen die passen bij het betreffende trainingsdoel.