Mexicaans hoofdstellen

Mexicaans hoofdstellen

10 items
Horze Prescott Mexicaanse Neusriem Hoofdstel Horze Prescott Mexicaanse Neusriem Hoofdstel
Adviesprijs -17%

Horze

Prescott Mexicaanse Neusriem Hoofdstel

€ 74,99
Adviesprijs: € 89,99
(20)
Horze Valencia Mexicaans Hoofdstel
tot wel -40% (Adviesprijs)

Horze

Valencia Mexicaans Hoofdstel

Vanaf € 44,99
Adviesprijs: € 74,99
(4)
PS of Sweden Athens Mexicaans Hoofdstel

PS of Sweden

Athens Mexicaans Hoofdstel

€ 319,00
(1)
Kavalkade Carlos Mexicaans Hoofdstel

Kavalkade

Carlos Mexicaans Hoofdstel

€ 69,90
(1)
LeMieux Grackle hoofdstel, Mexicaanse neusriem LeMieux Grackle hoofdstel, Mexicaanse neusriem

LeMieux

Grackle hoofdstel, Mexicaanse neusriem

€ 265,95
Direct leverbaar
Schockemöhle Auckland Hoofdstel

Schockemöhle

Schockemöhle Auckland Hoofdstel

€ 164,95
Direct leverbaar
Schockemöhle Rio Select Hoofdstel

Schockemöhle

Schockemöhle Rio Select Hoofdstel

€ 249,95
(1)
Kavalkade Proline Diego Mexican Bridle

Kavalkade

Proline Diego Mexican Bridle

€ 105,00
Direct leverbaar
Kavalkade Diandro Mexicaans Hoofdstel

Kavalkade

Diandro Mexicaans Hoofdstel

€ 85,90
(2)
Kavalkade Lucia Mexican Bridle

Kavalkade

Lucia Mexican Bridle

€ 109,90

Koop Mexicaans hoofdstellen op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Stang en trens hoofdstellen voor de ver gevorderde combinaties

Een stang en trens hoofdstel bestaat uit een kopstuk met een keelriem, dubbele bakstukken en een hoge neusriem. Je gebruikt een stang en trens hoofdstel met twee paar teugels en twee bitten; een dressuurstang in combinatie met een onderlegtrens. Een stang en trens hoofdstel kan bij verkeerd gebruik een scherp effect hebben op de mond van het paard en is daarom alleen geschikt voor ver gevorderde ruiters met een onafhankelijke zit en een stille hand. Daarnaast moet ook het paard ver genoeg zijn in de africhting om met een stang en trens hoofdstel te kunnen worden gereden. Een stang en trens hoofdstel is vooral bedoeld om de hulpen verder te verfijnen. In Nederland is het rijden met stang en trens hoofdstel daarom toegestaan vanaf de klasse paarden Z1. In sommige landen, klassen en evenementen is het gebruik van een stang en trens hoofdstel in de hogere dressuur verplicht.

De eigenschappen van een stang en trens hoofdstel

De hoge neusriem van een stang en trens hoofdstel sluit boven het bit en loopt onder de bakstukken door. Het geeft je paard voldoende vrijheid om goed te ademen, slikken, kauwen en zijn kaak te ontspannen. Een hoge neusriem is de perfecte keuze wanneer je een bit met hefboomwerking, zoals de dressuurstang, wilt gebruiken. De werking van het bit wordt niet belemmerd en de kinketting blijft mooi vrij liggen. Let op dat je de neusriem nooit te strak dicht doet, er moeten gemakkelijk 2 vingers tussen de neusriem en het neusbeen passen. Daarnaast moet een hoge neusriem minimaal 2 vingers breed onder het jukbeen liggen in verband met de vele bloedvaten en zenuwen welke hier dicht onder het huidoppervlak liggen. Een stang en trens hoofdstel is meestal uitgevoerd met een aansnoerneusriem. Het voordeel van een aansnoerneusriem is dat deze is voorzien van een extra zachte padding onder de kaak en de druk vaak beter wordt verdeeld. Horze heeft stang en trens hoofdstellen op voorraad met neusriemen van verschillende breedtes.

Stang en trens hoofdstellen met een anatomisch kopstuk

Sommige stang en trens hoofdstellen zijn uitgevoerd met een anatomisch kopstuk. Deze zijn ideaal voor paarden welke gevoelig zijn voor druk achter de oren. Doordat een anatomisch kopstuk verder naar achteren ligt wordt de druk, en daardoor eventuele spanning, verminderd. Daarnaast zorgt een anatomisch kopstuk voor optimale bewegingsvrijheid. Andere stang en trens hoofdstellen hebben een standaard kopstuk of extra dik onderleg voor een optimale drukverdeling.

Kies je favoriete teugels

De meeste stang en trens hoofdstellen worden geleverd exclusief teugels. Hierdoor shop je gemakkelijk de teugels bij je stang en trens hoofdstel welke jij prettig vindt. Er zijn een heleboel verschillende soorten teugels zoals glad leer, gevlochten leer, lederen teugels met stops, webband met stops, met rubber rondom of alleen een rubber inleg.

Zorg voor een passend en goed onderhouden stang en trens hoofdstel 

Het is belangrijk dat het stang en trens hoofdstel van je paard goed past en comfortabel zit. Een te groot hoofdstel kan gaan schuiven over het hoofd en langs de ogen van je paard en voor schuurplekken of wondjes zorgen. Een te klein hoofdstel kan te dicht onder de ogen liggen, knellen en drukplekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen een passend stang en trens hoofdstel hebt voor je paard, het moet ook correct worden afgesteld voor optimaal comfort en veiligheid. Maak je leer daarnaast geregeld schoon met zadelzeep en verzorg het met speciale onderhoudsproducten om het zacht en soepel te houden. Dit is tevens goed voor een lange levensduur.

Stang en trens hoofdstellen van de beste merken

Onze stang en trens hoofdstellen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en wedstrijden. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit en leverbaar in cob, full en extra full. De meeste hoofdstellen zijn verkrijgbaar in zwart of bruin leder met zwart, bruin of wit onderleg. Kies voor schitterende details zoals accenten uit lakleer, sierstiksels of de meest chique frontriem met crystal of Swarovski® steentjes. Shop een stang en trens hoofdstel uit onze Horze collectie of ga voor eentje van Schockemöhle.