Baucher bitten

Baucher bitten

8 items
Horze Filet Baucher Trens
tot wel -8% (Adviesprijs)

Horze

Filet Baucher Trens

Vanaf € 36,99
Adviesprijs: € 39,99
(13)
Karlslund B-bit

Karlslund

B-bit

€ 63,36
(3)
Horze Dubbelgebroken Filet Baucher Bit
tot wel -14% (Adviesprijs)

Horze

Dubbelgebroken Filet Baucher Bit

Vanaf € 29,99
Adviesprijs: € 34,99
(6)
NS Bits Turtle Tactio + Flex 16mm Baucher

Neue Schule Bits

NS Bits Turtle Tactio + Flex 16mm Baucher

€ 267,00
Direct leverbaar
NS Bits Pony Tranz Lozenge 10mm Baucher

Neue Schule Bits

NS Bits Pony Tranz Lozenge 10mm Baucher

€ 210,00
Sprenger KK Ultra Baucher bit Sensogan/RVS 16 mm

Sprenger

KK Ultra Baucher bit Sensogan/RVS 16 mm

€ 200,20
NS Bits Turtle Top with Flex 16mm Baucher

Neue Schule Bits

NS Bits Turtle Top with Flex 16mm Baucher

€ 267,00
Korsteel RVS Franse Link Baucher Bit

Korsteel

RVS Franse Link Baucher Bit

€ 34,99
Direct leverbaar

Koop Baucher bitten op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Baucher bitten

Een Baucher bit, ook wel Baucher trens genoemd, is voorzien van een extra ring om de bakstukken van je hoofdstel aan te bevestigen. Deze ring zit vrij hoog boven de bitring, hierdoor heeft een Bacher bit een lichte hefboomwerking. Bij het geven van druk op de teugels wordt er eveneens een lichte druk uitgeoefend achter de oren van het paard.

Baucher bitten met verschillende mondstukken

Een Baucher bit lijkt verder heel erg op een gewone bustrens. Er zijn Baucher bitten met een ongebrokendubbel of enkel gebroken mondstuk. Een ongebroken mondstuk wordt ook wel een stang genoemd. Een dubbel gebroken mondstuk bestaat uit 3 delen, waarbij het middelste stuk plat op de tong ligt. Een dubbelgebroken bit geeft meer druk op de tong dan een enkelgebroken bit. Het kan niet dubbel vouwen waardoor het bit niet tegen het gehemelte kan prikken. Een enkel gebroken model werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong van je paard. Het mondstuk kan verschillende diktes hebben.

De werking van een Baucher bit

Een Baucher bit heeft vaste bitringen. Hierdoor ligt het bit stil en stabiel in de mond van je paard. Door de precieze inwerking van een Baucher bit kunnen hulpen effectief worden gegeven en ontstaat een zacht contact tussen ruiter en paard.  Een Baucher bit een lichte hefboomwerking. Bij het geven van druk op de teugels wordt er eveneens een lichte druk uitgeoefend achter de oren van het paard. Een Baucher bit is niet geschikt voor jonge en onervaren paarden. Daarnaast is een Baucher bit alleen te gebruiken door gevorderde ruiters met een stille en zachte hand en een onafhankelijke zit.

Baucher bitten van verschillende materialen

Horze heeft Baucher bitten op voorraad van verschillende materialen zoals roestvrijstaal, titanium, koper, aurigan of sensogan (beide koperlegeringen) of kunststof. Het materiaal kan zorgen voor meer speekselvorming waardoor het paard het bit gemakkelijker zal accepteren. Het ene paard is gevoeliger in de mond dan de ander en daarom zullen paarden verschillen in voorkeur voor materiaal. 

Zorg voor een goed passend bit voor je paard

Elk paard heeft een andere mond; zo hebben tong, slijmvliezen, tanden, lagen en het verhemelte invloed op welk bit voor jouw paard het meest comfortabel is. Dit kan soms een kwestie van uitproberen en testen zijn. Zorg er daarnaast voor dat je bit altijd goed past. Wil je officiële wedstrijden rijden dan is het belangrijk na te gaan of het bit van jouw paard is toegestaan in de discipline en klasse waarin je wilt starten. Shop een Baucher bit van ons eigen merk of van het topmerk Sprenger.