Paardrijcaps & Bodyprotectors

Paardrijcaps & Bodyprotectors

Een goed passende en goedgekeurde paardrijcap is voor iedere ruiter een absolute musthave. Ze beschermen je hoofd bij een eventuele val en kunnen ernstig letsel voorkomen. Een bodyprotector beschermt je ruggenwervel, ribben en de organen in je romp bij een eventuele val. Horze heeft een ruime keuze paardrijcaps en bodyprotectors zodat je altijd het model vindt welke aan jouw wensen voldoet.

123 items

Koop Paardrijcaps & Bodyprotectors op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Paardrijcaps en bodyprotectors - veiligheid voor alles!

Hoe braaf je paard ook is en hoe lang je elkaar ook kent, paardrijden neemt bepaalde risico's met zich mee. Daarom moet je jezelf altijd beschermen met een goedgekeurde paardrijcap. Een bodyprotector is vooral nuttig bij het springen, crossen, bij het buitenrijden of het inrijden van jonge paarden. Veiligheidsuitrusting voor de paardensport heeft ondertussen een lange weg afgelegd en voldoet niet alleen meer aan de nodige veiligheidsnormen, maar heeft ook een hoog draagcomfort en zijn super modieus.

Wist je dat? Rijhelmen en bodyprotectors

Bij cross wedstrijden is een bodyprotector een absolute must en in de meeste gevallen ook verplicht! In alle andere disciplines is alleen een paardrijcap verplicht. Vooral in de dressuursport heeft het lang geduurd voordat het klassieke hoedje voor de hogere klassen werd vervangen door een veiligheidshelm. En ook de westernsport sluit steeds meer vriendschap met de paardrijcap en vervangt hiervoor hun de traditionele westernhoed. Over het vervangen van een paardrijcap gesproken: zelfs een rijhelm van goede kwaliteit moet na uiterlijk acht jaar worden vervangen. Ben je met je paardrijcap op gevallen? Dan moet je de paardrijcap direct vervangen, dit geldt voor caps van alle merken en iedere prijsklasse. Dit is zo omdat de schaal van je paardrijcap bij een val, op het oog onzichtbaar, beschadigd kan raken waardoor optimale bescherming bij een volgende val niet meer kan worden gegarandeerd met alle gevolgen van dien. 

Paardrijcaps combineren veiligheid, comfort en design

Om ervoor te zorgen dat je je paardrijcap met plezier draagt, moet hij goed passen en comfortabel zitten. Een te grote rijhelm kan van het hoofd schuiven tijdens een val waardoor deze niet meer (optimaal) bescherming geeft. Stel ook altijd je kinband strak genoeg af en sluit deze voordat je op je paard stapt. Een licht gewicht of een bijzonder goede ventilatie maken een paardrijcap extra comfortabel om te dragen, vooral in de zomer. Elke paardrijcap welke in Europa wordt verkocht voldoet aan de juiste veiligheidsnormen. Echter gaan sommige modellen verder dan de eerste vereiste veiligheid, zoals de Uvex Exxential MIPS of de Uvex Elexxion Tocsen. Het dragen van een paardrijcap is op alle evenementen, wedstrijden, georganiseerde buitenritten, maneges, stallen en bedrijven verplicht. Wees verstandig en draag hem ook als je zelfstandig met je paard gaat trainen of buitenrijden! Bodyprotectors daarentegen zijn in veel gevallen een vrije keuze en slecht beperkt verplicht, voor kinderen is dit vaker het geval dan voor volwassenen.
Andere eigenschappen welke het comfort van je paardrijcap vergroten zijn een uitneembare en wasbare voering, een speciaal ontwerp welke ruimte geeft aan je paardenstaart of een wieltje waarmee je de maat aan kan passen. Een verstelbare en zacht gevoerde kinband is de finishing touch voor een comfortabele paardrijcap.

De mooiste paardrijcaps van de beste merken

Wat het uiterlijk betreft zijn er bijna geen grenzen aan de verscheidenheid aan rijhelmen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn: mat, glanzend, met glitters, in een alcantara look of bezaaid met steentjes; iedereen kan bij Horze zijn nieuwe droomhelm vinden. Naast ons eigen merk vind je in onze shop ook rijhelmen van Uvex en Back on Track.

Extra bescherming dankzij bodyprotectors en rugbeschermers

Bij het crossen, springen of het inrijden van jonge paarden is extra veiligheid vereist. Naast de paardrijcap welke je hoofd beschermt zorgt een bodyprotector of rugbeschermer ervoor dat ook je kwetsbare wervelkolom wordt beschermd. Bodyprotectors beschermen je ruggenwervel, ribben en de organen welke in je romp liggen bij een eventuele val. Een rugbeschermer geeft alleen bescherming aan je wervelkolom. 

Het verschil tussen een bodyprotector en een rugbeschermer

Zowel een bodyprotector als een rugbeschermer is gemaakt van synthetisch schuim. Een rugbeschermer geeft echter alleen bescherming aan je ruggengraat terwijl een bodyprotector ook je ribben en de organen welke in je romp liggen beschermt. Een bodyprotector geeft dus meer bescherming dan een rugbeschermer. In tegenstelling tot paardrijcaps welke aan één en dezelfde veiligheidsnorm moeten voldoen en dus allemaal "even veilig" zijn, zijn bodyprotectors en rugbeschermers in verschillende niveaus ingedeeld. Min of meer geldt de regel: hoe dikker het materiaal, hoe hoger de bescherming.

Het vinden van de juiste bodyprotector

Bij een bodyprotector of rugbeschermer is het belangrijkste om goed op de lengte van de rug te letten, aangezien deze niet verstelbaar is. De onderkant mag niet op de lepel van je zadel rusten en je beweging beperken. Verder is een bodyprotector ruim verstelbaar zodat je hem perfect passend kan maken waardoor deze optimale bescherming geeft zonder je bewegingsvrijheid te belemmeren. Voor extra comfort zijn veel bodyprotectors gemaakt van ademende materialen. Draag een bodyprotector of rugbeschermer altijd zo dicht mogelijk op je lichaam voor optimale bescherming. Het liefst over je paardrijshirt en onder je vest, bodywarmer en/ of paardrijjas. Je vind bij Horze veel verschillende innovatieve, lichtgewicht en hoogwaardige kwaliteit rugbeschermers en bodyprotectors van Komperdell en Zandona

Top categoriën