Zweetmessen

Zweetmessen

Een zweetmes is onmisbaar als je je paard wilt wassen. Je gebruikt een zweetmes om overtollig water van je paard te verwijderen, dit zorgt er onder andere voor dat je paard sneller opdroogt.

3 items
Krom zweetmes, 1-hands
Adviesprijs -20%

Krom zweetmes, 1-hands

€ 3,95
Adviesprijs: € 4,95
(9)
Gebogen zweetmes, met gesp
Adviesprijs -10%

Gebogen zweetmes, met gesp

€ 8,95
Adviesprijs: € 9,95
(10)
Imperial Riding Half Round Sweatscraper Plast IRH Grippy

Imperial Riding Half Round Sweatscraper Plast IRH Grippy

€ 7,95

Koop Zweetmessen op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Verwijder na het wassen het water van je paard met een zweetmes

Een zweetmes is een super handig hulpmiddel om na het wassen of afspoelen van je paard het overtollige water gemakkelijk te verwijderen. Na een intensieve training of zware inspanning is het prettig voor je paard als je het zweet eraf spoelt (mits het weer en de omstandigheden hiervoor geschikt zijn). Door na afloop het overtollige water met een zweetmes te verwijderen zal je paard sneller drogen. Daarnaast zijn er paarden die bijvoorbeeld gespannen worden van waterdruppels welke vanaf de buik op de grond druppelen, anderen vinden dit vooral heel erg kriebelen. Er zijn verschillende modellen zweetmessen, maar in principe werken ze allemaal hetzelfde en is ieder model functioneel. Het ligt aan je eigen keuze en de voorkeur van je paard welk model het beste bij jullie past. Een zweetmes met zacht rubber langs de randen is voor sommige paarden prettiger, helemaal als je ook de benen en andere gevoelige plekken af wilt nemen.

Help de losse haren van je paard te verwijderen met een metalen zweetmes

Sommige zweetmessen hebben een gekartelde kant. Deze gladde kant van zweetmessen is heel erg geschikt om zweet en water mee te verwijderen maar je kan de gekartelde kant gebruiken om snel en simpel de losse haren van je paard mee weg te halen. Masseer eerst de vacht los met een rosborstel en haal vervolgens de losse haren weg met de gekartelde kant van je zweetmes. De gesp op een metalen zweetmes kan worden vastgemaakt zodat je het met één hand kan gebruiken. Maak je deze los dan heb je twee handen nodig maar kan je wel nauwkeuringer werken. Je zou de losse haren ook kunnen verwijderen met een zweetmes zonder gekartelde kant, echter werkt dit wel minder effectief.

Horze heeft zweetmessen van onze eigen merk maar je kan ook eentje kiezen van Wahl.