Therapie dekens

Therapie dekens

24 items
Back on Track Haze Collection Gewatteerde Staldeken, 200 grams (125-135 cm) Back on Track Haze Collection Gewatteerde Staldeken, 200 grams (125-135 cm)
Adviesprijs -15%

Back on Track

Haze Collection Gewatteerde Staldeken, 200 grams (125-135 cm)

€ 135,91
Adviesprijs: € 159,90
(1)
LeMieux Geleidende MagnoDeken LeMieux Geleidende MagnoDeken

LeMieux

Geleidende MagnoDeken

€ 449,95
Direct leverbaar
Back on Track Rugwarmer

Back on Track

Rugwarmer

€ 116,90
(2)
Bucas Therapy Walker
tot wel -15% (Adviesprijs)

Bucas

Therapy Walker

Vanaf € 186,15
Adviesprijs: € 219,00
(1)
Weatherbeeta Therapy-Tec Standaard Hals Weatherbeeta Therapy-Tec Standaard Hals
tot wel -11% (Adviesprijs)

Weatherbeeta

Therapy-Tec Standaard Hals

Vanaf € 119,99
Adviesprijs: € 135,00
(1)
Back on Track Royal Deluxe Mesh deken

Back on Track

Royal Deluxe Mesh deken

€ 249,90
Direct leverbaar
Bucas Therapy Turnout 300g Bucas Therapy Turnout 300g
Adviesprijs -25%

Bucas

Therapy Turnout 300g

€ 296,25
Adviesprijs: € 395,00
Direct leverbaar
Bucas Recuptex Therapy Deken

Bucas

Recuptex Therapy Deken

€ 219,00
(1)
Weatherbeeta Therapy-Tec Combo Hals
tot wel -13% (Adviesprijs)

Weatherbeeta

Therapy-Tec Combo Hals

Vanaf € 129,99
Adviesprijs: € 150,00
(1)
Bucas Therapy Pony Cooler
tot wel -23% (Adviesprijs)

Bucas

Therapy Pony Cooler

Vanaf € 134,99
Adviesprijs: € 175,00
Bucas Therapy Mesh Cooler

Bucas

Therapy Mesh Cooler

€ 219,00
Bucas Recuptex Quarter nier deken

Bucas

Recuptex Quarter nier deken

€ 125,00
Back on Track Supreme Fleece Rug Back on Track Supreme Fleece Rug

Back on Track

Supreme Fleece Rug

€ 208,90
Direct leverbaar
Back on Track Royal Deluxe halsdeel Back on Track Royal Deluxe halsdeel
tot wel -15% (Adviesprijs)

Back on Track

Royal Deluxe halsdeel

Vanaf € 75,99
Adviesprijs: € 88,90
Direct leverbaar
Bucas Therapy Turnout 150g Bucas Therapy Turnout 150g
Adviesprijs --1%

Bucas

Therapy Turnout 150g

€ 338,99
Adviesprijs: € 335,00
Accuhorsemat Cooler

Accuhorsemat

Cooler

€ 362,00
Direct leverbaar
Bucas Therapy Turnout Neck

Bucas

Therapy Turnout Neck

€ 135,00
Direct leverbaar
Back on Track Rugwarmer, 100cm x 120cm

Back on Track

Rugwarmer, 100cm x 120cm

€ 114,90
(18)
Bucas Therapy Zweetdeken Hals

Bucas

Therapy Zweetdeken Hals

€ 99,00
Direct leverbaar
Bucas Therapy Turnout Light Bucas Therapy Turnout Light

Bucas

Therapy Turnout Light

€ 315,00
Direct leverbaar
Kentucky Horsewear Magnetic Rug Recuptex Kentucky Horsewear Magnetic Rug Recuptex

Kentucky Horsewear

Magnetic Rug Recuptex

€ 204,99
Direct leverbaar
Back on Track Fleecedeken met hals

Back on Track

Fleecedeken met hals

€ 239,90
Direct leverbaar
Veredus Magnetik Deken

Veredus

Magnetik Deken

€ 479,99
(2)
Accuhorsemat Original

Accuhorsemat

Original

€ 329,00
Direct leverbaar

Koop Therapie dekens op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Therapie dekens voor je paard - een technische innovatie

Therapie dekens voor paarden zijn er in verschillende varianten en hebben allemaal hun eigen unieke werking. Ze werken allemaal met een magnetisch veld, welke wordt opgewekt door de verschillende gebruikte materialen. Zo werkt de Rambo Ionic deken met een kristal poeder dat aan de binnenzijde van de deken is aangebracht. Deze stof krijgt zowel warm als koud een elektrische lading en maakt negatieve ionen aan. Back on Track dekens zijn gemaakt uit Welltex®, een stof waarbij minerale deeltjes zijn versmolten in polyester of polypropyleen weefsels. Dit materiaal heeft infrarode warmte reflecterende eigenschappen. Als de keramische deeltjes opwarmen door lichaamswarmte, stralen ze de warmte terug naar het lichaam. 

Bucas Recuptex

Bucas maakt gebruik van recuptex stof. Dit is een materiaal dat de magnetische en infrarood velden van het lichaam van het paard weerkaatst terug het lichaam in. Dit beïnvloedt de elektrisch geladen deeltjes van de celwand van de cellen van je paard. Technisch gezegd creëert een deken uit Recuptex een kooi van Faraday welke het magnetisch veld in het paardenlichaam reflecteert. 

Massagedekens voor paarden

Een massagedeken voor paarden zorgt ervoor dat je paard iedere dag kan genieten van de positieve effecten van een massage. Dit bespaart veel tijd om nog maar te zwijgen van de kennis die je nodig hebt om een effectieve paardenmassage uit te voeren. De deken is voorzien van vibrerende panelen welke je op de gewenste plekken van de deken aan kan brengen. Je kan maximaal 6 panelen tegelijk gebruiken voor een optimaal effect. 

Therapie dekens voor paarden - allemaal hetzelfde doel

Wat al deze therapie dekens gemeen hebben is dat ze uiteindelijk allemaal wel zo'n beetje hetzelfde effect en doel hebben met hun werking. En dat is dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen en gifstoffen beter worden afgevoerd waardoor het lichaam en de spieren sneller en beter kunnen herstellen. Ze ondersteunen daarmee tegelijkertijd het lichaamseigen afweersysteem van je paard. Bijkomende voordelen zijn ook dat pijn wordt verlicht, ontstekingen en zwellingen verminderen, de spieren worden verwarmt en het genezingsproces wordt versnelt.  Therapie dekens kunnen voor de training worden ingezet, maar zijn vooral ook na de training belangrijk voor een goed herstel. Sommige therapie dekens kunnen dag en nacht worden gedragen. Ze zijn preventief in te zetten om blessures, spierpijn en stijfheid te voorkomen. Veel ruiters merken dat hun paarden met het gebruik van een therapie deken soepeler zijn en hun werk makkelijker uit kunnen voeren. Je kan ze ook inzetten om het herstel bij paarden met blessures te stimuleren en ter ondersteuning van de revalidatie. De fysiotherapeut van je paard kan je hier vast meer over vertellen. Daarnaast zijn ze ideaal ter ondersteuning van oude paarden.. Let wel op dat je therapie dekens vaak eerst rustig moet opbouwen zodat het lichaam van je paard aan de deken kan wennen. Lees ook altijd goed de eigenschappen van de specifieke deken voordat je tot aanschaf overgaat. Aangezien alle paarden verschillend zijn van elkaar kan het zijn dat het ene paard meer baat heeft bij de ene deken terwijl de andere beter reageert op een ander materiaal en merk.

Back on Track therapie hondenjassen

Horze heeft naast therapie dekens voor paarden ook therapie dekens voor honden in het assortiment. De hondenjassen van Back on Track zijn erg populair en kunnen op dezelfde manier worden ingezet als de therapie dekens bij paarden. Back on Track hondenjassen zijn ideaal voor honden die in de sport lopen, last hebben van gespannen spieren, moeten herstellen van een blessure, last hebben van artrose of spondylose of ter ondersteuning van oude honden

Horze heeft therapie en massage dekens van topmerken als Bucas, Horseware, Kentucky, Back on Track en Fenwick Equestrian USA.

Therapie dekens voor paarden zijn er in verschillende varianten en hebben allemaal hun eigen unieke werking. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal werken met een magnetisch veld. Zo werkt de Rambo Ionic deken met een kristal poeder dat aan de binnenzijde van de deken is aangebracht. Deze stof krijgt zowel warm als koud een elektrische lading en maakt negatieve ionen aan. Recuptex stof is een materiaal dat de magnetische en infrarood velden van het lichaam van het paard weerkaatst terug het lichaam in. Dit beïnvloedt de elektrisch geladen deeltjes van de celwand van de cellen van je paard. Technisch gezegd creëert een deken uit Recuptex een kooi van Faraday welke het magnetisch veld in het paardenlichaam reflecteert. Andere dekens hebben keramische deeltjes in de deken waardoor de lichaamswarmte wordt weerkaatst als infrarode golven.

Wat al deze therapie dekens gemeen hebben is dat ze uiteindelijk allemaal wel zo'n beetje hetzelfde effect en doel hebben met hun werking. En dat is dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen en gifstoffen beter worden afgevoerd waardoor het lichaam en de spieren sneller kunnen herstellen. Ze ondersteunen daarmee tegelijkertijd het lichaamseigen afweersysteem van je paard. Bijkomende voordelen zijn ook dat pijn wordt verlicht, ontstekingen en zwellingen verminderen, de spieren worden verwarmt en het genezingsproces wordt versnelt. Ze zijn preventief in te zetten om blessures en stijfheid te voorkomen. Veel ruiters merken dat hun paarden met het gebruik van een therapie deken soepeler zijn en hun werk makkelijker uit kunnen voeren. Je kan ze ook inzetten om het herstel bij paarden met blessures te stimuleren en ter ondersteuning van de revalidatie. De fysiotherapeut van je paard kan je hier vast meer over vertellen. Daarnaast zijn ze ideaal ter ondersteuning van oude paarden.

Hoe vaak en hoe lang je paard een magneet deken, massage deken of therapie deken moet dragen is per paard verschillend en hangt ook af van het doel waarvoor je de deken gebruikt. Daarnaast zit er nog verschil met de specifieke deken die je gebruikt. Het advies voor bijvoorbeeld de Back On Track dekens is om ze de eerste 2-3 dagen op te bouwen tot een maximum van 4 uur. Na een rustige opbouw fase kunnen de dekens ook langere tijd gebruikt worden. Algemeen gezien is het advies om een therapie deken 2 uur voor en 2 uur na het rijden op te doen om het paard op te warmen en na het rijden te ondersteunen bij de cooling down. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk. Het blijkt in de praktijk echter dat je ook al verschil merkt als je de deken een half uur tot een uur voor en na het rijden gebruikt. Na een opbouwfase kunnen de meeste dekens gewoon dag en nacht worden gebruikt. Uiteraard alleen als de weersomstandigheden dit toelaten. 

Alle paarden zijn verschillend en kunnen dus ook anders op bepaalde dekens, eigenschappen en materialen reageren. Daarnaast hebben sommige dekens en paarden de tijd nodig voor je enig effect zal merken. Denk dus niet na een week al dat je therapie deken niet werkt, maar heb geduld en probeer het een paar weken langer. Reageert jouw paard niet op het ene merk deken of materiaal? Dan hoeft het niet zo te zijn dat een andere deken ook geen effect zal hebben. Dit is altijd een kwestie van uitproberen. Soms kan het handig zijn een deken een poosje te lenen van een stalgenootje voordat je tot aanschaf over gaat.

Elke massagedeken voor paarden welke werkt met pulserende magnetische velden kan gebruikt worden ter ondersteuning van een goede spieropbouw. De pulserende magneetvelden stimuleren de celvorming en bevorderen de bloedcirculatie. Beide zijn belangrijke voorwaarden voor een goede spierontwikkeling. Ditzelfde geldt ook voor een therapie deken welke werkt door een magnetisch veld. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat een paard nooit méér spieren kan krijgen. Je kan ze met de juiste voeding, training en dus met de ondersteuning van massagedekens en therapie dekens wel dikker en sterker krijgen. Leg de deken ongeveer twee uur voor de training op om de spieren goed "voor te bereiden" en vast wat op te warmen. Gebruik de deken na de training ter ondersteuning van een optimale cooling down en om ervoor te zorgen dat de spieren goed herstellen. Zo voorkom je verzuring en stijfheid van de spieren.