Zadelbontjes & Bont dekjes

Zadelbontjes & Bont dekjes

9 items
Harleigh Correctiepad Harleigh Correctiepad
Adviesprijs -13%

Harleigh Correctiepad

€ 129,99
Adviesprijs: € 149,99
(19)
Kentucky Horsewear Sheepskin Anatomic Half Pad Absorb

Kentucky Horsewear Sheepskin Anatomic Half Pad Absorb

€ 144,99
Direct leverbaar
Kavalkade Zadelonderlegger met wol

Kavalkade Zadelonderlegger met wol

€ 128,90
Direct leverbaar
Kentucky Horsewear Lamsvel Zadelonderlegger Absorb Kentucky Horsewear Lamsvel Zadelonderlegger Absorb

Kentucky Horsewear Lamsvel Zadelonderlegger Absorb

€ 194,99
Direct leverbaar
Kavalkade KavalTop Pad, met echt lamswol

Kavalkade KavalTop Pad, met echt lamswol

€ 145,90
Acavallo Close Contact Memory Foam zadelonderlegger with sheepskin

Acavallo Close Contact Memory Foam zadelonderlegger with sheepskin

€ 183,50
Direct leverbaar
Kavalkade Wollen Zadelonderlegger met vakken Kavalkade Wollen Zadelonderlegger met vakken

Kavalkade Wollen Zadelonderlegger met vakken

€ 134,90
(4)
Acavallo Close Contact Gel & Memory Foam zadelonderlegger met schapenvacht Acavallo Close Contact Gel & Memory Foam zadelonderlegger met schapenvacht

Acavallo Close Contact Gel & Memory Foam zadelonderlegger met schapenvacht

€ 227,00
Direct leverbaar
Kentucky Horsewear Half Pad Sheepskin Impact Equalizer Kentucky Horsewear Half Pad Sheepskin Impact Equalizer

Kentucky Horsewear Half Pad Sheepskin Impact Equalizer

€ 184,99

Koop Zadelbontjes & Bont dekjes op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Zadeldekjes met bont, zadelbontjes en bontonderleggers

Zadeldekjes met bont, zadelbontjes en bontonderleggers zijn er in zeer veel verschillende modellen en uitvoeringen. Ze hebben vele namen, zoals bontonderleggers, zadelbontjes, zadeldekjes met schapenvacht of bont, bontdekjes en lamsvel zadeldekjes. Echt bont heeft een uitmuntende drukverdelende werking en is zeer schokabsorberend. Daarnaast is bont super zacht voor de huid en daarom een uitkomst bij paarden met een gevoelige huid, een vacht welke snel beschadigd of afbreekt of paarden met een gevoelige rug. Je kan ze ook gebruiken als je zadel in sommige periodes net niet optimaal ligt. Ze kunnen helpen de rug van je paard te ontlasten of de vacht en huid te beschermen.

Kies het juiste model bont dekje of zadelbontje voor je paard 

Door het grote aanbod aan modellen en uitvoeringen kan je gemakkelijk kiezen welk model voor jouw paard het meest geschikt is. Bedenk dus altijd van te voren waarvoor je het bont dekje of de zadelonderlegger nodig hebt. Een zadelonderlegger zit onder de kussens van je zadel en is geschikt om te gebruiken voor de juiste drukverdeling en bij paarden met een gevoelige rug. Zadeldekjes die volledig zijn gevoerd met schapenvacht kan je hier ook voor gebruiken, maar zijn daarnaast ook perfect voor paarden met een gevoelige huid of paarden waarvan de vacht beschadigd en afbreekt door een gewoon zadeldekje.

Corrigerende zadelbontjes en bontonderleggers

Naast de standaard modellen zijn er ook corrigerende zadelbontjes en bontonderleggers. Deze zijn geschikt om de ligging van je zadel aan te passen. Er zijn bontonderleggers of dekjes waarbij je speciale inlages in verschillende vakken kan schuiven om zo heel specifiek de ligging van je zadel aan te passen. Gebruik deze corrigerende onderleggers alleen als je goed weet waar je mee bezig bent. Doe je dit namelijk verkeerd dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor de rug van je paard. Een goed passend zadel is ten alle tijde een vereiste, een onderlegger is niet de oplossing bij een slecht passend zadel. Deze corrigerende bontonderleggers, zadelbontjes en bont dekjes kunnen wel worden gebruikt bij paarden die in de groei zijn, veranderen in lichaamsbouw of in de zomer en winter kleine verschillen hebben welke door een zadelonderlegger kunnen worden opgelost. Daarnaast zijn ze ideaal om paarden met een gevoelige rug te ondersteunen door de druk optimaal te verdelen.

Bont dekjes en zadelbontjes van verschillende soorten bont

Bont dekjes en zadelbontjes kunnen worden gemaakt uit verschillende soorten bont, zoals schapenbont, lamsvacht of merino wol. Het nadeel is dat bont vrij dik is waardoor het vrij veel ruimte inneemt onder je zadel. Zorg er dus voor dat je zadel hierdoor niet te klein wordt. Een model met ruggengraat uitsparing zorgt ervoor dat het dekje goed vrij ligt over de ruggengraat van je paard. Hierdoor wordt de bewegingsvrijheid niet belemmerd en kan je paard een goede bespiering blijven ontwikkelen. Het is bij iedere zadelonderlegger belangrijk dat ze goed ademen zodat overtollige warmte zo optimaal mogelijk wordt afgevoerd. Een zadelonderlegger, bontonderlegger, zadelbontje of bont dekje moet goed passen en comfortabel zitten. Shop je onderlegger uit onze Horze collectie of van één van onze andere topmerken zoals Christ, Kentucky, Le Mieux of Eskadron.

Naast het feit dat de meeste mensen een bontonderlegger of een zadeldekje met bont heel erg mooi vinden staan onder het zadel, heeft schapenvacht een zeer goede druk verdelende en schokdempende werking. Het dikke, natuurlijke materiaal kan de drukpieken perfect verdelen en schokken beter absorberen dan zadeldekjes van andere materialen. Daarnaast is echt bont super zacht en daarom een uitkomst bij paarden met een gevoelige huid, een vacht welke snel beschadigd of afbreekt, paarden met een gevoelige rug of te gebruiken als je zadel in sommige periodes net niet optimaal ligt. Ze kunnen helpen de rug van je paard te ontlasten of de vacht en huid te beschermen.

Echt schapenvacht van goede kwaliteit heeft een zeer goed ademend vermogen. Paarden zweten met een bontdekje niet meer dan bij een gewoon zadeldekje.

Een bontdekje of bontonderlegger is dus een ideale keuze voor gevoelige paarden of om het comfort voor je paard te verhogen.