Trikem Elektrolyte, 1500g

€ 23,50
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
1.5 l (€ 15,67 / l)
Beste Prijs
Dit product heeft de best mogelijke prijs. Verdere kortingen van promoties en kortingsbonnen kunnen niet worden toegepast.
Eén maat voor iedereen
Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Elektrolyt Herstelt de zoutbalans bij zweten Herstelt onbalans elektrolyten als het paard zweet. Een paard kan 10-15 liter vocht per uur verliezen tijdens training. Als alleen water wordt gegeven, kan het tot vier dagen duren voordat het paard de zoutbalans heeft hersteld. De toevoeging van elektrolyten draagt bij aan een sneller herstel en betere prestaties. VIMITAL Electrolyte gaat uit van het herstellen van de zoutbalans hoofdzakelijk door natriumchloride, maar ook andere bestanddelen van natrium, wat de stof is die het paard nodig heeft bij vochtverlies. Een natriumtekort kan de natuurlijke dorstreflex blokkeren, wat het moeilijker maakt om het paard compensatie te geven. Om smakelijkheid te verhogen is VIMITAL Electrolyte geformuleerd in glucose. Een elektrolytentekort kan leiden tot uitdroging, laag rendement, slecht zuurstoftransport en kramp.


Gebruik


Geef na training waar het paard heeft getranspireerd. Je kunt elektrolyten niet van te voren toedienen als preventieve maatregel omdat het lichaam ze niet kan verwerken voor ze nodig zijn. Het beste is om VIMITAL Electrolyte gemengd met water te geven, maar als het paard niet snel genoeg drinkt kan het ook prima door het voer worden gemengd.

Dosering


50 ml per dag bij rustige oefeningen. 100 ml per dag bij intensieve training of zweten. Mix in de voeding voor een snelle en veilige verwijdering of los op in 10 liter water.

INGREDIËNTEN per 100 ml


  • Natrium 33 g
  • Natriumbicarbonaat 22 g
  • Natriumcitraat 11 g
  • Magnesiumsulfaat 12 g
  • Glucose 43 g

Artikelnr.: 25759

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: