« Terug / Paard / Longeren & grondwerk / Longeerlijnen & dubbele longeerlijnen

Kavalkade Kavalkade Chambon

€ 59,90
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Bespaar nu 12% EXTRA op je favoriete artikelen!
Kopieer code: SPRING12
€ 120,- is het minimum bestelbedrag. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 20.05.2024.
Kleur: Black
Black Kavalkade Chambon
Eén maat voor iedereen
Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 99
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

Een chambon is enkel om te gebruiken tijdens het longeren en bevordert een beter rughouding van het paard. Het bestaat uit drie onderdelen en zorgt dat het paard, door druk op de nek en mond, het hoofd laat zakken en losser voorwaarts neerwaarts begint te lopen. De chambon wordt als volgt bevestigd: een riem loopt vanaf de singel, door de voorbenen en over de borst van het paard. De twee lange touwen, bevestigd aan de riem, gaan door de ringen op het kopstuk en worden vastgeklikt aan de bitringen. Als het paard het hoofd hoog houdt, drukt de chambon op de nek en de mondhoeken van het paard. Wanneer het paard het hoofd en de nek laat zakken, vermindert de druk en bij een correcte houding van het hoofd, valt de druk volledig weg. Het resultaat is een neerwaartse strekking van de nek van het paard. Het bevordert de eerste twee punten van het Skala van de Training: Takt en Soepelheid. Deze teugels zijn zeer geschikt voor paarden die moeite hebben om het hoofd te laten zakken en de hals te strekken. De Kavalkade Chambon is gemaakt van materiaal van eersteklas kwaliteit, bestaande uit een stabiel perlonkoord en goed, scheurbestendig leder. Daarenboven is het zeer duurzaam.

Eigenschappen:

  • Ideaal voor het longeren
  • Bestaande uit een kopstuk, een borststuk en een ronde nylon koord met karabijnhaak
  • Uit vlak leder

Technische omschrijving:

Gemaakt van kwaliteitsleder. Bestaande uit een kopstuk, een lederen lus voor de singel, rondgestikte nylondraad met haken.

Artikelnr.: 308050

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: