« Terug / Thema's / Pony & Shetland / Pony hoofdstellen & halsters

Horseware Horseware Rambo Micklem 2 Deluxe Competition hoofdstel

€ 204,95
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Bespaar nu 12% EXTRA op je favoriete artikelen!
Kopieer code: SPRING12
€ 120,- is het minimum bestelbedrag. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 20.05.2024.
Kleur: Black
Black Horseware Rambo Micklem 2 Deluxe Competition hoofdstel
Dark Brown Horseware Rambo Micklem 2 Deluxe Competition hoofdstel
Maattabel
Maat A Kroon B Frondeel C Gecombineerde neusriem D Gecombineerde Aansnoerneusriem E Slobberriem F Teugels
P 60 cm 32 cm 65 cm 36 cm 95 cm 135 cm
C 65 cm 34 cm 72 cm 39 cm 100 cm 140 cm
F 69 cm 36 cm 78 cm 41 cm 105 cm 145 cm
XF 75 cm 38 cm 81 cm 43 cm 110 cm 150 cm
Terug

Hoewel hoofdstelmaten normaal gesproken overeenkomen met de paardenmaat in de maattabel, kunnen paardenhoofden variëren in grootte, en daarom zou je het hoofdstel eerst moeten testen om je ervan te verzekeren dat deze goed zit.

Als het hoofdstel aan is, moet er een handbreedte tussen kinband en kaak van het paard zitten en twee vingerbreedtes tussen neusriem en neus van het paard. Daarnaast moeten er twee vingers onder het frondeel passen. Het frondeel moet niet zo strak zitten dat het kneld achter de oren van het paard, maar ook niet zo los dat het hoofdstel naar voren schiet. 

Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 99
 30 dagen retourbeleid

Beschrijving

The upgrade of the Horseware Rambo Micklem with 5 additional optimisations!

De hoofdstellen zijn ontworpen om comfortabel langs het paardenhoofd te passen, waarbij het druk op gevoelige gebieden tegengaat. Het Micklem® Competition hoofdstel is een wedstrijdkwaliteit hoofdstel, gemaakt van met de hand afgewerkt leder met een zachte padding onder het kopstuk, de frontriem, neusriem en bakstukken. Komt met tongbeschermende bitclippen en 2 setjes bit straps. Kan niet als bitloos hoofdstel of longeerkaptoom worden gebruikt. Bredere neusriem, verhoogde neus- en frontriem. De nieuwe positie van de bovenste riemen is uniek voor het nieuwe Horseware Micklem 2 hoofdstel, omdat geen enkel ander ergonomisch hoofdstel dit doet. De bevestigingspunten zitten hoger. Dit trekt het bakstuk iets naar achteren, waardoor het bakstuk en het kopstuk uit de buurt van de oren van het paard blijven, wat het comfort van het paard maximaliseert. Door de iets bredere bit straps zijn de bakstukken iets naar achteren getrokken, bovendien zijn ze iets langer en bieden ze veel flexibiliteit met 6 verstelmogelijkheden. De upgrade wordt afgemaakt met nieuwe gespen, die een smaller roldeel hebben en daardoor een mooie look hebben.

Eigenschappen:

  • Met bredere neusriem, verhoogde neus- en frontriem
  • Teugels niet inbegrepen!
  • Hogere set bovenste gespen
  • Nieuwe langere & bredere bit straps
  • Verfijnde gespen
  • Afgeronde hoeken bij het hele hoofdstel

Technische omschrijving:

Eco-gelooid buffelleer.

Artikelnr.: 345012

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: