Hoefschoenen

Hoefschoenen

17 items
F.R.A. Cavallo Transport Air

F.R.A. Cavallo Transport Air

€ 226,75
Direct leverbaar
F.R.A. Cavallo CLB Hoofboots

F.R.A. Cavallo CLB Hoofboots

€ 133,78
(1)
F.R.A. Cavallo TREK SRS Hoefschoenen

F.R.A. Cavallo TREK SRS Hoefschoenen

€ 226,75
(2)
Covalliero hoefschoen (1 stuk) Covalliero hoefschoen (1 stuk)

Covalliero hoefschoen (1 stuk)

€ 62,99
Direct leverbaar
Shoof's paardenschoen (1 stuk)

Shoof's paardenschoen (1 stuk)

€ 39,99
Direct leverbaar
Cavallo CLB bling

Cavallo CLB bling

€ 133,78
Direct leverbaar
F.R.A. Cavallo Sport-SRS Hoefschoenen

F.R.A. Cavallo Sport-SRS Hoefschoenen

€ 185,44
(1)
F.R.A. Cavallo Sport-Slim Hoefschoenen

F.R.A. Cavallo Sport-Slim Hoefschoenen

€ 185,44
(1)
F.R.A. Cavallo Hoefschoenen BFB

F.R.A. Cavallo Hoefschoenen BFB

€ 309,40
Direct leverbaar
F.R.A. Cavallo Simple Slim Hoefschoenen

F.R.A. Cavallo Simple Slim Hoefschoenen

€ 185,44
Direct leverbaar
F.R.A. Cavallo Regular CLB Hoofboots

F.R.A. Cavallo Regular CLB Hoofboots

€ 123,45
(1)
F.R.A. Cavallo TREK SLIM Hoefschoenen

F.R.A. Cavallo TREK SLIM Hoefschoenen

€ 226,75
(2)
F.R.A. Cavallo Simple Hoefschoenen

F.R.A. Cavallo Simple Hoefschoenen

€ 185,44
(6)
F.R.A. Cavallo Kalkoenenset, 12 stuks + gereedschap

F.R.A. Cavallo Kalkoenenset, 12 stuks + gereedschap

€ 22,68
(1)
Equine Fusion Active Jogging Schoen, smal

Equine Fusion Active Jogging Schoen, smal

€ 219,00
(1)
Equine Fusion Trekking Hoefbeschermers, Slim

Equine Fusion Trekking Hoefbeschermers, Slim

€ 102,50
Direct leverbaar
F.R.A. Cavallo Gel Pads (2 stuk)

F.R.A. Cavallo Gel Pads (2 stuk)

€ 18,54
Direct leverbaar

Koop Hoefschoenen op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Het doel van hoefschoenen

Steeds meer mensen hebben de voorkeur om hun paard niet te beslaan. Het gebruik van hoefschoenen tijdens het rijden is dan een goed alternatief voor hoefijzers. Een goede kwaliteit hoefschoen biedt ondersteuning zonder je paard in zijn bewegingen te belemmeren. Daarnaast zorgen ze voor een goede schokdemping en geven ze veel grip. Een ander groot voordeel is dat je hoefschoenen alleen aan kan doen wanneer ze ook echt nodig zijn. Sommige paarden kunnen om wat voor een reden dan ook niet worden beslagen. Toch kunnen de bodemomstandigheden in je omgeving ongunstig zijn waardoor het rijden op blote voeten geen optie is. In zo'n geval zijn hoefschoenen een perfecte oplossing. Met hoefschoenen kan je van je rit genieten alsof je paard hoefijzers draagt. Na de rit of training kan je de hoefschoenen weer uit doen en staat je paard weer met blote voeten in de stal, weide of paddock. Een bijkomend voordeel hiervan is dat paarden zichzelf en andere paarden uit de kudde minder makkelijk kunnen beschadigen als ze geen hoefijzers dragen. 

Hoefschoenen kunnen ook worden gebruikt als je paard niet op blote voeten kan lopen en eigenlijk hoefijzers nodig heeft, maar de conditie van de hoef is niet goed genoeg om er een ijzer onder te slaan. Ook voor paardeneigenaren welke hun paard liever niet beslaan omdat een leven op blote voeten natuurlijker is en beter voor het hoefmechanisme van je paard kan een hoefschoen een uitkomst zijn. 

Hoefschoenen van topkwaliteit

De kwaliteit van een hoefschoen moet uitmuntend zijn. Daarnaast moet deze perfect passen. Een te grote hoefschoen zorgt ervoor dat je paard kan gaan struikelen, daarnaast zal een te grote hoefschoen gaan schuiven en voor schuurplekken kunnen zorgen. Te kleine hoefschoenen zullen knellen en onprettig lopen voor je paard of zelfs pijnlijke drukplekken kunnen geven. Zorg er dus altijd voor dat je de perfecte maat gebruikt voor je paard. Lees de instructies goed door, meet de hoef zorgvuldig op en pas de hoefschoenen goed voor je ermee gaat rijden. Hoefschoenen omsluiten de hele hoef en worden vastgemaakt met klittenband of knopjes. Om het comfort van je paard zo optimaal mogelijk te maken en om  je paard topprestaties te laten leveren op hoefschoenen bieden gerenommeerde fabrikanten zoals Cavallo nu ook hoefschoenen aan voor verschillende disciplines en activiteiten. Zo heeft een hoefschoen voor een buitenrit andere eigenschappen dan een hoefschoen welke wordt gebruikt bij het springen, de dressuur of het rijden van een cross. Net zoals wij mensen verschillende type schoenen hebben voor bijvoorbeeld het hardlopen, voetballen en wandelen. Daarnaast leveren ze hoefschoenen in praktisch alle hoefmaten zodat je altijd de perfect passende hoefschoen vindt welke bij jouw paard past. 

Hoefschoenen bij blessures 

Er zijn ook hoefschoenen welke steun bieden bij bepaalde hoefaandoeningen. Dit kan zijn voor een schokdempende werking zodat de hoef zoveel mogelijk wordt ontlast, maar ook om verband beter op zijn plaats te houden. Sommige modellen hoefschoenen zijn gemaakt voor het behandelen van de hoef met medicatie of om de hoef te bevochtigen. Er zijn zelfs modellen welke je kan gebruiken bij hoefzweren, straalkanker en hoefbevangenheid

Hoefschoenen met bling en accessoires

Je kan bij Horze terecht voor hoefschoenen in een basic zwarte kleur, maar we hebben ook een super trendy uitvoering met glitters. Zo steelt je paard de show tijdens jullie rit! Hoefschoenen zijn ondertussen leverbaar in zeer veel maten en modellen, zo kan je ook voor je shetlander of paard met hele grote hoeven de ideale hoefschoen vinden. Speciale accessoires voor je hoefschoenen zoals extra zooltjes, kalkoenen, noppen en lijm hebben we ook in ons assortiment. Zo vind je altijd precies datgene wat je nodig hebt. In ons assortiment vind je hoefschoenen van Shoof's, Cavallo Hoofboots F.R.A. en de behandelschoen Tubbease van Kerbl.

Bij hoefbevangenheid heeft je paard of pony een ontstekingsproces in de hoef, en wel tussen de hoefwand en het hoefbeen. Hierdoor kan de verbinding verzwakken en het hoefbeen in de hoef gaan verzakken of kantelen. Dit zorgt ervoor dat je paard of pony enorm veel pijn heeft, kreupel kan gaan lopen, "op eieren staat" of zelfs helemaal niet meer willen lopen of staan. Vaak is de kroonrand of de gehele hoef warm bij hoefbevangen paarden. Hoefbevangenheid treedt (in eerste instantie) meestal eerst op aan de voorhoeven. Hoefbevangenheid kan verschillende oorzaken hebben. Het is enorm belangrijk dat waanneer je je paard of pony verdenkt van hoefbevangenheid je altijd contact opneemt met de dierenarts om je pony te onderzoeken, eventueel foto's te laten maken en om je vermoeden te bevestigen. Het is ook erg belangrijk om te weten of je pony lijdt aan acute of chronische hoefbevangenheid om de juiste behandeling in te zetten.

Een hoefschoen welke onder de hoeven vast wordt gelijmd kan een optie zijn ter ondersteuning van een paard met acute hoefbevangenheid. De voet wordt hiermee verhoogd en de stand aangepast. Ook andere modellen hoefschoenen kunnen een goede ondersteuning bieden bij hoefbevangen paarden. Ze geven een goede ondersteuning en de schokdemping ontlast de pijnlijke voeten. Speciale inlegzolen kunnen je paard nog comfortabeler maken. Sommige modellen hoefschoenen zijn ook geschikt om paarden die hoefbevangen zijn geweest en gevoelig blijven meer comfort te geven. Let erop dat er modellen hoefschoenen totaal ongeschikt zijn voor hoefbevangen paarden terwijl anderen juist een ondersteunende werking hebben in het herstelproces. Lees de beschrijving van de specifieke hoefschoen dus altijd goed door en overleg eventueel met je dierenarts en/ of hoefsmid.

Om de juiste maat hoefschoenen voor jouw paard te bepalen moet je eerst de maat van de hoef opmeten. Meet altijd de hoef net na het bekappen of in elk geval maximaal twee weken. De hoefbreedte wordt gemeten op het breedste deel van de hoef, de hoeflengte vanaf de voorrand tot het achterste draagvlak op de hoefwand. Als de hoeven van je paard tussen twee maten in zitten, kan je het beste de kleinere maat kiezen. Omdat het materiaal van de hoefschoenen rekbaar is, kan deze zich binnen redelijke grenzen aanpassen aan de hoef. De vorm van de hoeven is ook belangrijk. Zijn ze meer rond of ovaal? Zijn de hoefwanden steil of vlak?

Tenslotte moet je een keuze maken tussen open en gesloten hoefschoenen. De gesloten modellen beschermen de gehele hoef en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende maten. Ze zijn echter niet geschikt voor gebruik over langere afstanden vanwege het risico van schuren. Open hoefschoenen zijn wel geschikt voor lange afstanden. Ze worden onder de kroonrand bevestigd.

Gesloten hoefschoenen worden aanbevolen als je ze af en toe wilt gebruiken op een korte buitenrit. Ze zijn goedkoper dan de open modellen en gemakkelijker aan te trekken. De gesloten modellen zijn zwaarder dan de open modellen en sluiten hoger op de hoef. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker gaan schuren als je paard ze langere tijd draagt. Zolang je niet meer dan 40 km per week met deze schoenen rijdt, zijn open hoefschoenen een geschikte keuze. Het is belangrijk dat de hoefschoenen goed passen, zodat je onderweg niet één of meer verliest. Daarnaast zal een te grote hoefschoen ervoor zorgen dat je paard kan gaan struikelen. Ook kunnen deze gaan schuiven en voor schuurplekken kunnen zorgen. Te kleine hoefschoenen zullen knellen en onprettig lopen voor je paard of zelfs pijnlijke drukplekken kunnen geven. Medische hoefschoenen, die bijvoorbeeld worden gebruikt in geval van hoefbevangenheid of een hoefzweer, zijn niet geschikt om mee uit te rijden.

Het heeft veel voordelen om je paard niet op ijzers te laten zetten maar op blote voeten te laten leven. Je loopt geen gevaar dat je paard zichzelf of andere dieren verwondt met de hoefijzers. Bovendien kan de hoef vrij ademen, dit bevordert de bloedsomloop en voorkomt problemen. Zolang het paard alleen op stal, in de wei of in een paddock staat en wordt gereden op een zandbodem is dit geen probleem. Waarschijnlijk zal je echter ook met je paard of pony een buitenrit willen maken. Rijden op verharde wegen of paden met losse steentjes kunnen snel tot problemen leiden door overmatig slijtage van de hoef. Daarnaast kunnen de steentjes vast komen te zitten onder de hoef, een kneuzing veroorzaken met een hoefzweer als gevolg of pijnlijk zijn om op te lopen als je paard gevoelige hoeven heeft. Hoefschoenen beschermen de hoeven van je paard hiertegen. Daarnaast hoef je ze alleen maar aan te doen wanneer dat nodig is.