Touwhalster

Touwhalster

4 items
Eskadron Classic Sporttouw Duralastic Draaihaak SS24

Eskadron

Classic Sporttouw Duralastic Draaihaak SS24

€ 14,99
Direct leverbaar
F.R.A babia nylon trainings halster

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A babia nylon trainings halster

€ 11,50
Direct leverbaar
Eskadron Classic Sports Duralastic Paniekhaak SS24

Eskadron

Classic Sports Duralastic Paniekhaak SS24

€ 14,99
Direct leverbaar
Waldhausen Geknoopt Halster

Waldhausen

Geknoopt Halster

€ 6,95
(5)

Koop Touwhalster op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Touwhalster en trainingshalsters - ideaal voor grondwerk

Touwhalsters en trainingshalsters zijn ideaal om te gebruiken bij het trainen van je paard vanaf de grond. Sommige modellen touwhalsters en trainingshalsters zijn geschikt om mee te rijden. Je kan een touwhalster en trainingshalster gebruiken om je paard mee te begeleiden en te trainen, maar ze zijn niet geschikt om je paard of pony mee vast te zetten of om te gebruiken tijdens het transport op de trailer of vrachtwagen.

Touwhalsters van stevig nylon of polypropyleen

Een touwhalster of trainingshalster is gemaakt van zacht maar stevig touw, meestal robuust nylon of polypropyleen, dat op bepaalde plaatsen is geknoopt. Ze kunnen zeer variabel worden verstelt en aangepast. Een touwhalster en trainingshalster werkt scherper in dan een gewoon halster en moet voorzichtig worden gebruikt. Het is belangrijk dat de knopen precies op de juiste positie van het hoofd zitten. Knoop de knopen van het touwhalster op de juiste drukpunten van het paardenhoofd voor maximale controle en reactievermogen met behoud van een paardvriendelijke inwerking en veiligheid. De leadrope of het loswerktouw hangt in een lus onder de kin van je paard.

Verschillende touwhalsters

Er komen steeds meer variaties op het traditionele touwhalster zoals modellen met een gevlochten of bredere neusriem. De modellen met een wat bredere neusriem zorgen voor een iets betere drukverdeling. Sommige touwhalsters of trainingshalsters zijn voorzien van ringen en zijn geschikt om mee te rijden. Je kan de, meestal katoenen, teugels bevestigen aan de ringen. Touwhalsters worden al jaren gebruikt door westernruiters, maar ook eventing-, dressuur- en springruiters maken er steeds meer gebruik van. Wanneer een paard goed reageert op grondwerk met een touwhalster zal ook zijn verdere training meestal makkelijker verlopen.

Touwhalsters van Horze en F.R.A.

Voordat je besluit een touwhalster aan te schaffen is het de moeite waard om na te denken over het doel waarvoor je het wilt gebruiken zodat je de beste keuze kan maken. Bij Horze vind je een ruim assortiment touwhalsters van ons eigen merk of van F.R.A..

Een touwhalster gebruik je in principe voor het grondwerk. Het doel van een touwhalster is om meer precieze en duidelijkere aanwijzingen en hulpen te geven dan met een normaal halster. Een touwhalster moet de kleinste bewegingen doorgeven wat met een gewoon halster niet lukt door de brede riemen en zware gespen. Bovendien verstoort de knip van een normaal halstertouw de verbinding tussen je hand en het hoofd van je paard. Het is echter belangrijk dat een touwhalster goed past en dat de knopen precies op de juiste positie en drukpunten worden geknoopt. Dit zorgt voor maximale controle en reactievermogen met behoud van een paardvriendelijke inwerking en veiligheid.

Het touwhalster is, zoals de naam al zegt, een speciaal halster dat in elkaar is geknoopt. Je gebruikt het in principe voor grondwerk. De knopen en ook het fijne touw ertussen moeten zorgen voor een duidelijke en precieze inwerking op bepaalde specifieke punten van het paardenhoofd. De neusriem van het geknoopte halster moet ongeveer één tot twee vingers onder het jukbeen lopen, dan zitten de knopen ook correct onder het gevoelige jukbeen. De neusriem mag niet te strak zitten zodat je paard nog goed kan gapen, likken en kauwen. Echter zal een te ruim halster gaan schuiven wat ook niet de bedoeling is. Als de knoop zo'n vier vingers breed onder de kin zit is dit goed. De keelriem van een touwhalster moet af worden gesteld achter de kaak. Met een beetje oefening kan het geknoopte halster snel correct worden geknoopt en kunt je beginnen met je training.