Hoevenkrabbers

Hoevenkrabbers

Schone en gezonde hoeven zijn erg belangrijk voor je paard om goed te kunnen lopen. Zorg daarom dat je altijd een hoevenkrabber bij de hand hebt zodat je een vast zittend steentje meteen kan verwijderen. Horze heeft hoevenkrabbers in verschillende kleuren en met comfortabele handgrepen.

8 items
Horze Maddox Hoefkrabber, leren handvat
Adviesprijs -11%

Horze Maddox Hoefkrabber, leren handvat

€ 7,95
Adviesprijs: € 8,95
(1)
Horze Hoefkrabber
Adviesprijs -25%

Horze Hoefkrabber

€ 2,95
Adviesprijs: € 3,95
(11)
Horze Eco hoevenkrabber
Adviesprijs -34%

Horze Eco hoevenkrabber

€ 3,95
Adviesprijs: € 5,95
Direct leverbaar
Horze hoevenkrabber met borstel
Adviesprijs -20%

Horze hoevenkrabber met borstel

€ 3,95
Adviesprijs: € 4,95
(10)
Karlslund Hoefkrabber

Karlslund Hoefkrabber

€ 8,32
Horze Softgrip Hoevenkrabber
Adviesprijs -17%

Horze Softgrip Hoevenkrabber

€ 4,95
Adviesprijs: € 5,95
(22)
Imperial Riding Hoofpick Scraper

Imperial Riding Hoofpick Scraper

€ 11,95
(4)
F.R.A. Cavallo Hoefkrabber

F.R.A. Cavallo Hoefkrabber

€ 5,95
(1)

Koop Hoevenkrabbers op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Een hoevenkrabber is essentieel om de hoeven kan je paard gezond te houden

Het is belangrijk je paard dagelijks goed te verzorgen om het gezond en gelukkig te houden. Het is daarbij ook verstandig als je de hoeven van je paard voor en na het rijden uitkrabt. Het is aan te raden dit ook te doen als je paard van de weide weer op stal komt. Als je paard een steentje in de hoef heeft zitten kan dit gemakkelijk een kneuzing of zelfs een infectie veroorzaken. Daarnaast kan je paard buiten de stal op een steentje stappen welke een kneuzing veroorzaakt en tot een hoefzweer kan leiden. Door de hoeven van je paard geregeld en goed schoon te maken en uit te krabben kan je onregelmatigheden, wondjes of bijvoorbeeld een sterke geur snel opmerken en daardoor meteen ingrijpen om erger te voorkomen. Verwijder modder en vuil dagelijks. Daarnaast kan mest en bodembedekking uit de stal onder de hoeven ook voor problemen zorgen. Als je de hoeven van je paard goed schoon en droog houdt worden de meeste problemen, zoals bijvoorbeeld rotstraal en hoefzweren, voorkomen. Een schone, droge stal en een droge plek op de weide of paddock is daarbij ook belangrijk. Je kan daarnaast de hoeven van je paard ook verzorgen en voeden met hoefolie of hoefvet.

In elke poetskist hoort een hoevenkrabber te zitten

Kies je favoriete hoevenkrabber uit ons ruime assortiment. We hebben eenvoudige modellen met een rubberen handgreep of hoevenkrabbers welke zijn voorzien van een extra borsteltje. Uitvoeringen met een zacht en ergonomisch handvat liggen stevig in de hand zodat je het vuil, de modder of mest comfortabel kan verwijderen. Zorg voor een optimale gezondheid van de hoeven en houd je paard in goede conditie door de hoeven dagelijkse uit te krabben. Dit zorgt ervoor dat de hoeven gezond blijven en voorkomt mogelijke verwondingen of infecties door een takje of steentje. Controleer op losse hoefijzers door de hoeven dagelijks schoon te borstelen. Hang een hoevenkrabber bij de stal van je paard en eentje bij de weide voor extra gebruiksgemak en in gevallen van nood. Het kan ook verstandig zijn een hoevenkrabber mee te nemen op buitenrit. Wanneer je paard dan een steentje vast heeft zitten onder de hoef, en daar eventueel zelfs kreupel van gaat lopen, kan je deze direct verwijderen om nog meer schade aan de hoefzool te voorkomen. 

Topmerken