D-Trensen

D-Trensen

Een D-trens dankt zijn naam aan de D-vormige bitringen. Een D-trens ligt stabiel en stil in de mond en geeft meer begrenzing en zijdelingse druk dan een watertrens of bustrens. Een D-trens is verkrijgbaar in verschillende materialen, breedtes en diktes en met verschillende soorten mondstukken. Zo vind je bij ons altijd een D-trens welke aan jouw wensen voldoet.

7 items

Koop D-Trensen op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

D-trens - verschillende materialen

Een D-trens is een veelzijdig bit en kan voor veel disciplines worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende materialen zoals roestvrijstaal, titanium, koper, aurigan of sensogan (beide koperlegeringen), rubber of kunststof. Het materiaal kan zorgen voor meer speekselvorming waardoor het paard het bit gemakkelijker zal accepteren. Het ene paard is gevoeliger in de mond dan de ander en daarom zullen paarden verschillen in voorkeur voor materiaal. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste bit voor jouw paard; het materiaal waar deze van is gemaakt, de functie van het bit, de maat en dikte, de activiteiten waar je het bit voor wilt gebruiken en je eigen rijvaardigheid.

D-trens - verschillende mondstukken

Een D-trens is verkrijgbaar met een ongebrokenenkel of dubbel gebroken mondstuk. Een D-trens met een ongebroken mondstuk wordt ook wel een stang genoemd. Een dubbel gebroken mondstuk bestaat uit 3 delen, waarbij het middelste stuk plat op de tong ligt. Een dubbelgebroken bit geeft meer druk op de tong dan een enkelgebroken bit. Het kan niet dubbel vouwen waardoor het bit niet tegen het gehemelte kan prikken. Een enkel gebroken model werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong van je paard.

Een D-trens heeft vaste bitringen

Een D-trens is uitgevoerd met vaste bitringen in de vorm van een D. De ringen zijn groter dan die van een bustrens waardoor een D-trens super stil en stabiel in de mond van je paard ligt. Door het formaat van de ringen geven ze ook meer zijdelingse druk dan een bustrens. Dit maakt sturen vaak makkelijker, daarnaast kan het enige steun geven aan je paard. De vaste ringen zorgen voor een directere en preciezere inwerking dan een bustrens of watertrens en maken het mogelijk om gerichte hulpen te geven. Een D-trens is daarom ook erg geschikt voor jonge paarden of paarden welke een bustrens of watertrens te beweeglijk vinden in hun mond. Daarnaast kan je een D-trens gebruiken voor paarden welke gemakkelijk wondjes krijgen in hun mondhoeken. Wil je officiële wedstrijden rijden dan is het belangrijk na te gaan of het bit van jouw paard is toegestaan in de discipline en klasse waarin je wilt starten. 

Kies een D-trens van je favoriete merk

Elk paard heeft een andere mond; zo hebben tong, slijmvliezen, tanden, lagen en het verhemelte invloed op welk bit voor jouw paard het meest comfortabel is. Een D-trens is te gebruiken op vrijwel alle hoofdstellen. Shop er eentje van ons eigen merk of van Sprenger.