Paardenvoeding

Paardenvoeding

Het juiste paardenvoer is van essentieel belang voor de gezondheid van je paard of pony. Ons paardenvoer is samengesteld voor gezonde paarden welke top prestaties moeten kunnen leveren. Maar ook voor pony's en recreatie paarden hebben we de juiste voeding, zodat je bij Horze voor elk paard op stal het juiste voer kan vinden.

37 items

Koop Paardenvoeding op horze.be

Op horze.be kun je comfortabel online shoppen en ontvang je je producten al naar maar een paar dagen levertijd.

Bestel online en geniet van deze voordelen:

🚚

Gratis verzending vanaf € 69,-

💳

Veel keuze uit betaalmethodes

Gratis retourneren

📞

Gratis klantenservice & chat

Paardenvoer is ontwikkeld om je paard te voorzien van de juiste voedingsstoffen

Paarden in het wild kunnen overleven op gras en andere planten, maar gedomesticeerde paarden moeten beschikken over voldoende hooi. Daarnaast is het voor de meeste paarden noodzakelijk hun rantsoen aan te vullen met krachtvoer zoals bix, brokken, muesli's en granen. Horze heeft een ruim assortiment zorgvuldig samengesteld paardenvoer om de juiste balans in het rantsoen van je paard of pony te brengen. De voedingsbehoefte van elk paard is anders. Zo heeft een sobere pony ander voer nodig dan een dressuurpaard. Maar ook de behoeftes van renpaarden, springpaarden, drachtige merries en jaarlingen zijn verschillend. Daarom is het belangrijk dat de behoeftes per individu worden berekend om te bepalen welk soort voer en welke samenstelling het meest geschikt zijn voor jouw paard of pony. Een evenwichtige voeding is belangrijk om je paard of pony gezond te houden en het risico op koliek en andere ziekten of tekorten te verminderen. Paarden moeten altijd de beschikking hebben over voldoende vers en schoon water in combinatie met hooi van goede kwaliteit en voldoende weidegang.

Goed paardenvoer is een belangrijk voor ieder paard en elke pony

Paardensupplementen kunnen worden gebruikt om de prestaties te verbeteren, om ervoor te zorgen dat je paard alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt, voor het ondersteunen bij ziekte of ongemakken en voor een evenwichtige voeding. Het toevoegen van een supplement aan het rantsoen van je paard kan stijfheid verminderen, pijn verlichten en flexibiliteit en mobiliteit verhogen. Er zijn ook supplementen om een doffe vacht weer te laten glanzen. Het ene paard heeft voldoende aan het grazen op de weide in combinatie met het juiste hooi en krachtvoer, terwijl andere paarden baat hebben bij meer vitaminen, mineralen of andere voedingsstoffen voor een optimale gezondheid. Dit heeft voor een groot deel met genetica te maken, maar soms kunnen ook omgevingsfactoren of leeftijd een rol spelen. Een paard dat op hoog niveau moet presteren, kan baat hebben bij de toevoeging van vitaminen en elektrolyten ter vervanging van de mineralen die tijdens zware arbeid verloren gaan.

Horze biedt vele mogelijkheden in paardenvoer en supplementen voor je paard,. Het is echter altijd het beste om de behoeften van jouw paard of pony specifiek met je dierenarts te bespreken. Shop paardenvoer van Blue Hors, Stassek, Eggersmann of Horse Master.