« Terug / / /

Trust Equestrian Trust Equestrian Sweet Iron Elliptische Kneveltrens

Vanaf € 99,99
Prijs is inclusief BTW Excl. verzendkosten
Bespaar tot 16% op je bestelling
Kopieer code: SAVEMORE
Besteed €50,- of meer en bespaar 12%. Besteed meer dan €70,- en bespaar 16%. Kan niet gecombineerd worden met andere kortingen. Als je een korting hebt op je bestelling (bijv. een € 5,- kortingscoupon), wordt het kortingsbedrag verdeeld over alle producten in je bestelling. Als je één of enkele producten retourneert, storten we de afgeprijsde prijs van het geretourneerde product terug. Geldt niet voor uitgesloten producten (informatie op de productpagina). Geldig tot en met 26.03.2023.
Maattabel
Maat A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Terug

Meet bij het opnemen van de bitmaat altijd van de binnenkant van de ene bitring (of bakstuk) naar de binnenkant van de tegenovergestelde. Zorg ervoor dat het bit is aangespannen. De dikte van het bit wordt altijd gemeten aan de binnenkant van de bitring. In de mond van het paard geplaatst zou er max. 5 mm speling moeten zijn aan beide zijden van het bit.

Horze logo
Verzending Door Horze
Geen verzendkosten
Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan 69€
Gratis retourneren
30 dagen retourbeleid

Beschrijving

De kneveltrens heeft rechte bakstukken, met een vaste ring om aan de teugel te bevestigen. Vanwege deze vorm wordt meer druk bereikt op de wangen van het paard. Wees voorzichtig met smallere onderkaken, de scharnierpunten kunnen op de lagen drukken, wat wondjes kan veroorzaken. Vergeleken met een enkelgebroken bit oefent dit bit meer druk uit op de tong. Dit maakt een paard gemakkelijker te draaien, en het bit kan niet zo snel door de mond worden getrokken. Daarnaast ligt het bit rustig en stabiel in de mond. De kneveltrens is een ideaal bit voor jonge of heethoofdige paarden die sturen niet begrijpen. De rechte delen op het bakstuk zijn licht naar buiten gebogen zodat ze niet met de zijkant van het paardenhoofd in contact kunnen komen. Het is belangrijk dat je het bit met de rechte delen naar buiten toe gericht in de mond stopt, zodat ze geen wondjes veroorzaken. Een elliptisch (dubbel gebroken) mondstuk is een standaard mondstuk. Dit mondstuk heeft twee scharnieren, is meer richting de mond gevormd en licht wat losser in de mond. Dit oefent druk uit op de tong, de lagen en de hoeken van de mond. De Sweet Iron bitten zijn gemaakt van staal en hebben een herkenbare blauwe kleur. Sweet Iron zal roesten wanneer het in contact komt met (lucht-)vochtigheid, het oppervlakte roest smaakt zoet en stimuleert op natuurlijke wijze de speekselproductie. Dit zorgt ervoor dat het paard meer speeksel afscheidt, wat weer leidt tot een betere acceptatie van het bit.

Artikelnr.: 329892

Lees recensies:

Dit product heeft nog geen recensies. Help ons en andere klanten door een recensie te schrijven.

Kleur: